0< Akkumulátor hulladék átvétel (Díjmentes!)

 
  • Szállítási időt kérdezze forgalmazóinktól!

Értékesítéshez 
Vissza a listához

Cikk kód: 13920

Leírás A termékkel, vagy szolgáltatással kapcsolatos, általános információk, vagy olyan információk szövegesen megfogalmazott jellemzője, amely a többi feltüntetett paraméterből nem derül ki, de lényeges.: Az elemek és az akkumulátorok hulladékainak visszavételéről szóló 181/2008. (VII. 8.) Korm. rendelet 4. § (2) bekezdése szerinti fogyasztói tájékoztató.
UPS áramforrások felhasználói számára:

A savas ólom akkumulátorokban felhasznált anyagoknak különböző kockázatai lehetnek a környezetre és az emberi egészségre, így ezen áramforrásokat hulladékká válásuk után mindenképpen veszélyesnek kell tekinteni.
Negatív környezeti és egészségügyi hatásuk miatt nagy fontossággal bír az UPS és egyéb akkumulátorok megfelelő kezelése, hatástalanítása, a bennük lévő toxikus nehézfémek és vegyületeik miatt! A környezeti és egészségügyi kockázat annál nagyobb, minél több kerül ki ezekből az anyagokból a környezetbe.

A hulladékká vált akkumulátorok környezetbe kijutása történhet illegális elhagyással, kidobással, a települési hulladék nem megfelelő lerakásával, vagy a települési hulladéklerakó megsérülése következtében. Ilyen esetekben az áramforrások fémtartalma a talajba kerülhet és nedvesség hatására olyan vegyületté alakul, amely a talajvízzel vándorolni kezd, bejut a táplálékláncba és súlyos mérgezéseket okozhat.

A fentieket elkerülendő, az akkumulátorokat, hulladékká válásukat követően, gyűjtsük más hulladéktól elkülönítve, és vegyünk részt az egyre szélesebb körben rendelkezésre álló begyűjtésben!
Ezzel csökkenthető a környezetbe kikerülő veszélyes anyagok okozta egészségügyi kockázat és lehetővé válik a hasznos alkotók visszanyerése, újrahasznosítása is.

Feleslegessé vált akkumulátorait hozza el hozzánk!
A gyűjtőpontunkon összegyűlt akkumulátorokat elszállíttatjuk egy hatósági engedéllyel rendelkező létesítménybe, ahol az előírásoknak megfelelően történik meg az újrahasznosításuk.

Hasznos tudni, hogy azok az akkumulátort forgalmazó kereskedők, akik a koordináló szervezetek begyűjtői hálózatába tartoznak, visszafogadják a kimerült, feleslegessé vált áramforrásokat. Ez a visszafogadás INGYENES és a kereskedő nem kötheti a visszavételt új termék vásárlásához.
A vásárolt akkumulátoron minden esetben megtalálható egy keresztben áthúzott kuka, amely azt jelenti, hogy ne dobja a kukába a kimerült, feleslegessé vált áramforrását, hanem vegye igénybe az elkülönített begyűjtési rendszert!

Amennyiben elhozza hozzánk tönkrement UPS akkumulátorait, Ön is hozzájárul ahhoz, hogy csökkenjen a környezetünk szennyezése!

Tel: (+36-70) 312-0530 | Email: | Sitemap | Designed by: Art of Business
Copyright © 2024 "aPlusUps" Minden jog fenntartva