Green Mode és
Auto Start funkciók

A bekapcsolt UPS kikapcsol, ha kicsi a terhelés?

Áramszünet után nem kapcsol automatikusan vissza az UPS?

Az APLUS UPS modellekkel ez könnyen kiküszöbölhető!

Időnként előfordul, hogy az intelligens szünetmentes berendezések kapcsán, szembe találkozunk a "Green Mode" és "Auto Start" funkciók beállításának hiányából kialakuló problémákkal.

Jellemzően a kisebb szünetmenteseknél találkozni ezekkel a kellemetlenségekkel. A legtöbbet előforduló probléma, amikor egy kisebb UPS lát el egy rádiós átjátszót, kisebb informatikai központot, vagy egyéb, védeni kívánt berendezést. Green Mode esetén a kis fogyasztók (50W alatti) miatt áramszünetkor egyszerűen az UPS rövid időn belül (kb. 1 perc) kikapcsol. Az Auto Start funkció tiltása esetén pedig, egy hosszabb áramszünet után a kikapcsolódott (lemerült) UPS egyszerűen nem indul el. Ilyenkor pedig a kezelő személyzetnek kell a helyszínre kiszállni, sok esetben több 10 kilométert utazva, egyetlen gombnyomás miatt (bekapcsolás).

Lássuk ezeket a problémákat és megoldásaikat:

Green Mode

Green Mode funkcióval beállítható, hogy áramkimaradás alkalmával, az UPS környezetvédelmi, energiatakarékossági, költséghatékonysági okokból, a beállított terhelési szint alatt kikapcsoljon. Amikor olyan helyen kerül használatra egy ilyen UPS, ahol üzemszerűen az alapbeállításnál (ami átalában ~50W körüli érték) kisebb teljesítményű fogyasztás van , akkor az automatikusan - de használati szempontból helytelenül - 1~2 perc után (modelltől függően) kikapcsol, hogy így menedzselje a szükségtelen fogyasztást. Például az összes berendezés takarékos üzemmódba kapcsolt, és így nagyon lecsökken a fogyasztás (50W alá), akkor az UPS úgy érzékeli, hogy nincs üzemi terhelés, kikapcsoltak az eszközök amit el kellene látni tápfeszültséggel.

Megoldás:

Egyszerűbb modellek esetében a hátlapon található "DIP switchek", azaz kis kapcsolók segítségével állítható be. Intelligens szünetmentesek esetében, egy előre meghatározott mechanizmus ad lehetőséget Green Mode beállítására. Az ilyen LCD kijelzős modellek esetén a bekapcsolási mechanizmusnak megfelelően lehet ezt a funkciót állítani, ki/be kapcsolni, a berendezés névleges teljesítményének %-ban megadott értékének megfelelően egész pontosan beállítani.

Auto Start

Auto Start azaz, hogy a villamos energiaellátás helyreállásakor külön beavatkozás nélkül induljon újra a rendszer, megannyi területen nélkülözhetetlen! Bizonyos esetekben viszont az lehet fontos, hogy NE kapcsoljon vissza! Az intelligens modelleink mindkettőt teljesítik!

A helyi alkalmazások esetén, amikor szükséges a felhasználó vissza tudja kapcsolni a szünetmentest, ha az egy hosszabb áramszünet esetén kikapcsolt. Olyan fogyasztók esetén, melyek mellett nincs kezelő személyzet, ezen UPS funkció hiánya komoly problémává válhat. (Ki kell szállni a helyszínre, visszakapcsolni az UPS-t, olykor felmenni egy toronyra, vagy más nehezen megközelíthető helyekre, pl. zárt szerverszobák, stb.).

Megoldás:

Egyszerűbb modellek esetén DIP kapcsolóval állítható be, jellemzően a berendezés hátoldalán.

Intelligens modelleknél a kezelőgombok segítségével, a kézikönyvben leírt módon engedélyezhető vagy tiltható a funkció.

Az UPS modelleknél leggyakrabban alapbeállítás, hogy be van kapcsolva. A funkció szinte minden nagyobb teljesítményű UPS, On-Line UPS esetén aktív, mivel a szerverek, illetve más nagyobb fogyasztók ellátására szánt modelleknél alapkövetelmény, hogy hosszabb áramszünetet követően, ha helyreáll a szolgáltatás, akkor - a működési beállításnak megfelelően, magát kikapcsolt UPS-ek - automatikusan visszakapcsoljanak és a rákötött szerverek is újra indulhassanak külső beavatkozás nélkül.

A Green Mode és az Auto Start funkciók beállításának mechanizmusa megtalálható lépésrő lépésre a szünetmentes leírásában.

Ajánlott UPS-ek:

  • Aplus EM sorozat
  • Aplus Plus-I sorozat
  • Aplus Plus-III sorozat
Tel: (+36-70) 941-2193 | Email: | Sitemap | Designed by: Art of Business
Copyright © 2023 "aPlusUps" Minden jog fenntartva