Környezetvédelmi szempontok

Az akkumulátorokról tudnunk kell, hogy nélkülözhetetlen voltuk mellett, komoly veszélyt is jelentenek.

Környezetszennyezési veszélyek

Az elemek és az akkumulátorok hulladékainak visszavételéről szóló 181/2008. (VII. 8.) Korm. rendelet 4. § (2) bekezdése szerinti fogyasztói tájékoztató.

UPS áramforrások felhasználói számára:

A savas ólom akkumulátorokban felhasznált anyagoknak különböző kockázatai lehetnek a környezetre és az emberi egészségre, így ezen áramforrásokat hulladékká válásuk után mindenképpen veszélyesnek kell tekinteni.

Negatív környezeti és egészségügyi hatásuk miatt nagy fontosságúak az UPS akkumulátorokban megfelelő kezelése, a bennük lévő toxikus nehézfémek és vegyületeik miatt! A környezeti és egészségügyi kockázat annál nagyobb, minél több kerül ki ezekből az anyagokból a környezetbe.

A hulladékká vált akkumulátorok környezetbe kijutása történhet illegális elhagyással, kidobással, a települési hulladék nem megfelelő lerakásával, vagy a települési hulladéklerakó megsérülése következtében. Ilyen esetekben az áramforrások fémtartalma a talajba kerül és nedvesség hatására olyan vegyületté alakul, amely a talajvízzel vándorolni kezd, bejut a táplálékláncba és súlyos mérgezéseket okozhat.

A fentieket elkerülendő, az akkumulátorokat, hulladékká válásukat követően, gyűjtsük más hulladéktól elkülönítve, és vegyünk részt az egyre szélesebb körben rendelkezésre álló begyűjtőrendszerbe! Ezzel csökkenthető a környezetbe kikerülő veszélyes anyagok okozta egészségügyi kockázat és lehetővé válik a hasznos alkotók visszanyerése is.

Feleslegessé vált UPS akkumulátorait
hozza el hozzánk!

A gyűjtőpontunkon összegyűlt akkumulátorokat elszállíttatjuk egy hatósági engedéllyel rendelkező létesítménybe, ahol az előírásoknak megfelelően történik meg az újrahasznosításuk.

Hasznos tudni, hogy azok az akkumulátort forgalmazó kereskedők, akik a koordináló szervezetek begyűjtői hálózatába tartoznak, visszafogadják a kimerült, feleslegessé vált áramforrásokat. Ez a visszafogadás INGYENES és a kereskedő nem kötheti a visszavételt új termék vásárlásához.

A vásárolt akkumulátoron minden esetben megtalálható egy keresztben áthúzott kuka, amely azt jelenti, hogy ne dobja a kukába a kimerült, feleslegessé vált áramforrását, hanem vegye igénybe az elkülönített begyűjtési rendszert!

Amennyiben elhozza hozzánk tönkrement UPS akkumulátorait, Ön is hozzájárul ahhoz, hogy csökkenjen a környezetünk szennyezése!

Tel: (+36-70) 312-0530 | Email: | Sitemap | Designed by: Art of Business
Copyright © 2024 "aPlusUps" Minden jog fenntartva